20.10.2020 17:09

Борисов гали крави и се хвали с раздадени милиони

Бойко Борисов посети кравеферма заедно с министрите на земеделието и финансите Десислава Танева и Кирил Ананиев, както и зам.-регионалния министър Николай Нанков. Премиерът се похвали на живо във Фейсбук, че 70 млн. лв. са изплатени на фермите по извънредна мярка за подпомагане заради Covid-19. Премиерът се възхити от модерната техника, която се използва в земеделското стопанство. "Това ли са тракторите? По-голям е отколкото от мен !", отбеляза министър-председателят и продължи: "Представи си онези хора... на времето... Белчо и Сивушка... как са орали браздата?" Заключението на премиера идва на фона на до голяма степен немодернизирано селско стопанство у нас, изтъкнаха работещи в бранша. Фермерът от своя страна разказа, че обработва 15 хил. декара и отглежда 400 крави за месо и мляко.
"Понеже Деси от вчера ми казва, че 106 млн. са отишли за подпомагане на селското стопанство...", попита го премиерът, на което министър Танева уточни: "Той има 9000 лв., преведени по мярка Covid по Програмата за развитие на селските райони".
Никой освен фермера не беше сложил предпазна маска. Всъщност земеделците отчитат, че изплащането на въпросните помощи много се е забавило, трябвало да стане още през юни.Министрите продължиха да отчитат на глас как са подкрепили земеделските стопани, докато Борисов използва случая да погали една крава.

НОВИНИ


© 2020 euroselo.bg

уеб дизайн pimdesign