29.05.2020 15:43

Жандармерията отново ще пази черешите

Жандармерията тази година отново ще пази масивите с череши, предаде Нова тв. Целта е да не се допускат крупни кражби и саморазправа. Акцията започва на 1 юни, като в първоначалния етап в охраната на черешите ще се включат и полицаи от кюстендилската дирекция, подпомагани от граничните служители, а след това, в пика на брането на череши, към тях ще се присъединят и служители на жандармерията.

„Когато се провежда такава специализирана операция се наблюдава намаляване на нарушенията на обществения ред и други криминални престъпления. Тук говорим за охрана на селскостопанската продукция, но това довежда и до намаляване на общите престъпленията, които се извършват на територията на специализираната полицейска операция“, заяви ком. Васил Паргов, който е началник на Отдел „Охранителна полиция"

„Винаги могат да се очакват посегателства. От десетина години ни помага присъствието на жандармерията в това направление. Това действа превантивно на хората и кражбите намаляха“, коментира Олег Алексиев, който е един от производителите в Кюстендил.

НОВИНИ


© 2020 euroselo.bg

уеб дизайн pimdesign